Așa cum ați aflat, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat decizia de retragere a autorizației de funcționare pentru compania City Insurance și a înaintat în instanță cererea de deschidere a procedurii de faliment.
Acest lucru înseamnă că, din momentul publicării în Monitorul Oficial, compania City Insurance nu va mai avea voie să vândă noi asigurări, iar clienții City Insurance vor fi preluați de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).
În consecinţă, pentru protejarea asiguraţilor, Consiliul ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., în conformitate cu prevederile art. 110 din Legea nr. 237/2015, constatarea stării de insolvenţă a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., astfel cum este definită de art. 5 alin. (1) pct. 31 lit. a) şi lit. b) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi promovarea de către ASF a cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii, conform dispoziţiilor art. 249 din legea referită.
Ce se întâmplă cu asigurările RCA City Insurance?
Toate contractele în vigoare la data retragerii autorizației de funcționare sunt valide și rămân în vigoare până la data de expirare menționată în poliță. În calitate de asigurat RCA al City Insurance, ești protejat în continuare până la expirarea asigurării, așa că nu trebuie să faci niciun demers.
Cum se va efectua plata daunelor City Insurance?
Fondul de Garantare a Asiguraților poate primi, în numele City Insurance, cereri de deschidere de dosare de daună și cereri pentru plata despăgubirilor. FGA va prelua plata despăgubirilor solicitate și avizate după decizia definitivă în instanță privind falimentul societății de asigurări.